Προσοχή στην εταιρεία που θα επιλέξετε για την πώληση του χρυσού

Πρόσφατο άρθρο από τις εφημερίδες Πρώτη Περιστερίου και Ελεύθερος Διάλογος

Η εισροή των νέων επιχειρήσεων αγοράς χρυσού στην Ελλάδα το περασμένο χρόνο, οδήγησε την Ελληνική κυβέρνηση στο να εκδώσει μία προειδοποίηση τον Δεκέμβριο στους πολίτες που σχεδιάζουν να πουλήσουν μη επιθυμητά πολύτιμα αντικείμενα, με σκοπό να αυξήσουν το εισόδημα τους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές συμβούλευαν τους επίδοξους πωλητές, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να πάρουν, με σκοπό να προστατεύσουν τον εαυτό τους ενάντια σε απατεώνες αγοραστές, οι οποίοι θα πλήρωναν μόνο ένα μηδαμινό ποσόν για τα πολύτιμα αντικείμενα τους.

Προς έκπληξη μας, η Ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε μία προειδοποίηση η οποία ήταν καλοδεχούμενη μεν, αλλά εστιάζονταν μόνο σε μερικά σημεία αυτής της νέας βιομηχανίας.

Ο Βασίλης, ειδικός στο μέταλλο και στην αποθήκευση, Διευθυντής του παραρτήματος Περιστερίου της εταιρείας The Gold Company, μας ανέφερε:

Εδώ στην The Gold Company εμείς επιδοκιμάζουμε τις κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες έχουν τεθεί από την κυβέρνηση. Με τόσες πολλές νέες εταιρείες που εμφανίζονται, οι περισσότερες από τις οποίες προσπαθούν και εξαπατούν τους πελάτες τους, όσον αφορά το βάρος ή την αληθινή αξία των τεμαχίων, οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς σε ποιον πωλούν τα πολύτιμα αντικείμενα τους.

Η The Gold Company η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα σε Ελληνικό έδαφος στο Περιστέρι τον περασμένο Δεκέμβριο, με πάρα πολλά άλλα καταστήματα τα οποία προγραματίζετε να ανοίξουν στην Αθήνα μέσα στο 2012, είναι το πρώτο κατάστημα του είδους της, το οποίο υποστηρίζει τις κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες εκδόθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση και οι οποίες είναι σχεδιασμένες να βοηθούν τους ανθρώπους όταν αποφασίζουν να πωλούν το χρυσό τους και το ασήμι.

«Είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι ως προς το να δείχνουμε στους πελάτες τις κλίμακες την ώρα που ζυγίζουμε τα αντικείμενα τους, και να εξηγούμε τη διαδικασία του τεστάρισματος και της αξίας σε αυτούς είπε ο Βασίλης», «είναι πολύ σημαντικό για εμάς το να φεύγει χαρούμενος κάθε πελάτης, ξέροντας ότι λαμβάνει την πραγματικά μεγαλύτερη αξία των αντικειμένων του και αυτή η αγοραπωλησία προέρχεται κατευθείαν από συστάσεις απο άλλους ευχαριστημένους πελάτες μας».
Με ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων που αγοράζουν χρυσό, ασήμι και ανοίγουν τώρα στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να ξέρετε ποιον μπορείτε να εμπιστευθείτε.

Μία καλή αρχή για την αγοραπωλησία τον πολύτιμων αντικειμένων σας, είναι καλό να γίνει επιλέγοντας ένα κατάστημα με αναγνωρισμένη και παγκόσμια αξία, γιατί αυτά τα καταστήματα τείνουν να προσφέρουν τις καλύτερες τιμές για το χρυσό και το ασήμι σας, έχοντας την καλύτερη πρόσβαση στην διεθνή αγορά χρυσού.

Η The Gold Company βασίζει τις τιμές αγοράς της, στην αγορά των προϊόντων του Λονδίνου, ώστε να παρέχει και να δίνει στους πελάτες της, πρόσβαση στην πιο ακριβή μέχρι και σήμερα τιμή για πολύτιμα μέταλλα. Δηλαδή αγοράζουμε τα πολύτιμα αντικείμενα σας, στην πιό ακριβή τιμή σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο Βασίλης επιπλέον μας είπε: «πρέπει να είσται επιφυλακτικός ως προς τις εταιρείες που διαφημίζουν την τιμή που πληρώνουν ανά καράτι στις διαφημίσεις τους και τα φυλλάδια τους. Η τιμή του χρυσού και του ασημιού αλλάζει συνεχώς ακριβώς όπως αλλάζουν οι τιμές στο χρηματιστήριο. Εμείς εδώ στην The Gold Company, αλλάζουμε τις τιμές δύο φορές κάθε ημέρα, έχοντας υπόψη τις τιμές του μετάλλου στην διεθνή αγορά, το οποίο σημαίνει ότι η τιμή η οποία προσφέρθηκε το πρωί, μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που θα πληρωνόσουν το απόγευμα, αλλά πάντα θα λαμβάνεις την πιο up to date τιμή που είναι διαθέσιμη».

Η Ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε τη ακόλουθη προειδοποίηση για την πώληση του χρυσού που περιελάμβανε τις παρακάτω συμβουλές:

1) Ζύγισε τα τεμάχια σου πριν επισκεφτείς ένα κατάστημα αγοράς χρυσού
2) Επισκέψου μία αξιόπιστη εταιρία
3) Εξασφάλισε ότι η εταιρεία στην οποία πουλάς τα τεμάχια σου είναι νόμιμη
4) Απέφυγε εταιρίες των οποίων αποκλειστική απασχόληση δεν είναι να πουλάνε χρυσό
5) Σιγουρέψου ότι θα λάβεις απόδειξη για τις συναλλαγές σου.

Be Sociable, Share!

Add Comment